2
Jan
2015
2

Julskinka kvar?

Hej,

Har ni lyckats göra slut på julskinkan eller finns det fortfarande en liten bit kvar? Lätt hänt att man inte är så sugen på den där sista biten. Och vad gör man då åt det? Vi gjorde den här pastarätten häromdagen. Helt okej tycker jag, och receptet kommer här:

Pasta med julskinka & brysselkål

  • 500 g tagliatelle
  • 400 g skinka (använd gärna överbliven julskinka)
  • 1  citron
  • 1  vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g brysselkål
  •   En kruka färsk timjan
  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg.
  3. Tärna skinka och skär brysselkålen i bitar.
  4. Fräs brysselkålen tillsammans med vitlöken.
  5. Tillsätt skinkan och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt crème fraiche och riv över citronskal.
  7. Häll av pastan och blanda ner den i stekpannan tillsammans med såsen.
  8. Toppa med hackad timjan.

2 Responses

  1. Jadå, en bit finns kvar och ditt recept lät riktigt smarrigt så det ska jag föreslå i familjen till kvällens middag :).

    Önskar dig en fin lördag!
    Kram Ulrica

Lämna en kommentar