28
apr
2015
0

Trädgårdssvepet: April

Hej,

Vet inte om det undgått er som brukar följa här, att jag är en trädgårdsnörd. Jo, så är det i alla fall. Man kan säga att vid den här tiden, så har dygnet inte tillräckligt många timmar. Jag vill så mycket! Förutom att sköta allt det vanliga med jobb, familj och hem, så vill jag bara ut och jobba i trädgården…

Det händer ju så mycket i en trädgård under en säsong. Från krispigt ljusgröna blad på våren till full blom och slutligen kommer den tid när trädgården går ner i vila igen med lite gulnade blad och vackra fröställningar som står kvar. Jag tänkte visa lite av min trädgård under säsongen. Lite roligt att se hur samma plats förändras över tid. Så någon gång i månaden tänkte jag visa vad som hänt sen sist.

Nu har jag ju inte riktigt hunnit med. Jag hade tänkt börja redan i mars och fota, vilket jag inte gjort. Men och andra sidan så vet vi ju hur de flesta rabatter ser ut i mars, eller hur? En massa jord och gamla löv sen ifjol, och någon enstaka vårlök här och där.

I alla fall, här kommer april…

2015-04-27 red124

Vi byggde vår terrass runt den här björken som stod här när vi byggde huset. (Lite grenar av den syns i ovankant av fotot). Vi är väldigt glada att den har orkat stå kvar genom husbygge och en massa stormar sedan dess. Den ger oss behaglig skugga när sommaren är som varmast. Runt fötterna på björken har det blivit en rabatt som ni ser.

 

2015-04-27 red113

På var sida av garageinfarten finns två rabatter med både träd och perenner. Just nu är det mest tulpaner som tittar upp.

 

2015-04-27 red112

 

2015-04-27 red114

Vid garaget blommar Stjärnmagnolian för fullt.

I maj får vi se vad som hänt sedan sist…

 

You may also like

Trädgårdssvepet: Oktober
Vårblommor
Härligaste vårpysslet
Vinter ute, vår inne

Lämna en kommentar